Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Istočno Novo Sarajevo: Odbornici o radu načelnika i budžetu

Izvor: Filter

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su izvještaje o radu načelnika i izvršenju budžeta za prošlu godinu. Prošlogodišnji budžet izvršen je u iznosu od 15.320.000 KM sa ostvarenim suficitom od 1.370.000 KM.

U izvještajima o radu načelnika i opštinske uprave, te izvršenju budžeta za prošlu godinu detaljno je navedeno sve što je rađeno u 2021. godini, rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić nakon sjednice. Kao najbolji pokazatelj, Katić izdvaja suficit u opštinskom budžetu.

„Opozicija je smatrala da ne treba podržati izještaj iako nisu imali nijednu konkretnu zamjerku i ništa nisu naveli. Posebno smo ponosni na izvršenje budžeta jer imamo 1.370.000 KM suficita, plus 700.000 pokrića deficita iz prethodnih godina. Ostvaren je prihod u svim zadatim stavkama koje smo planirali i pored rebalansa budžeta i povećanja, uspjeli smo sve ostvariti”, izjavio je Katić.

Foto: Srna

Opozicija pri glasanju uzdržana. Upitani o zamjerkama, kažu da je jedna od njih to što se novinarima ne dostavljaju skupštinski materijali.

„Tih zamjerki je znatno više. Mi smo bili uzdržani, nismo bili protiv. Da jesmo ja bih vam brifirao zašto smo bili protiv. Postoje stvari o kojima smo dosta više čuli na sjednici od načelnika a i od načelnika finansija. Evo npr. koleginica Dunjić je pričala o jezeru i o fazama izgradnje. U papirima ne postoji obrazloženje a načelnik je izašao i jako fino ispričao određene faze”, izjavio je Natko Sudžuka, šef kluba odbornika SDS-a.

Dio suficita koji je ostvaren prošle godine biće iskorišten za gradnju važnih objekata jer je ova godina godina velikih investicija, poručuje načelnik.

Podsjeća da će u infrastrukturu biti investirano oko 30 miliona maraka. Veliki dio sredstava stiže iz republičkog budžeta ali su i ulaganja opštine značajna. U toku je izgradnja studentskih domova, završava se zgrada pozorišta, uređuje se jezero, a u planu su izgradnja osnovne škole i vrtića.

Odbornici su usvojili i izvještaje o poslovanju za prošlu godinu ustanova čiji je osnivač opština, kao i programe rada za ovu godinu.

Za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad imenovan je Miran Macanović.

Filter 2019