Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Istočna Ilidža: Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu

Izvor: Srna

Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu, sa određenim deficitom, jer je ostvaren u iznosu od 10.998.895 KM, a izdaci su bili 12.309.842 KM.
Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović pojasnio je da je budžet ostvaren u iznosu od oko 87 odsto, te da su određeni problemi usporili neke neporeske prihode, između ostalog, prometovanje zemljišta.

On je napomenuo da je deficit iz prošle godine saniran u prva tri mjeseca ove godine.

Božović je dodao da je najbitnije reći da je opština sve svoje obaveze prema socijalnim kategorijama izmirila u potpunosti, da nema nijedan neplaćeni račun.

“Kada je u pitanju infrastruktura, nastavili smo sa razvojem kapitalnih projekata. Činjenica je da kao i u svim drugim dijelovima Srpske usljed ove svjetske krize, oni idu znatno sporije, ali se sigurno realizuju“, izjavio je Božović.

Opozicija je glasala protiv usvajanja izvještaja o izvršenju budžeta za prošlu godinu.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Vladimir Ćosović rekao je novinarima da opština jeste imala, kako rukovdostvo kaže, višak izdataka u iznosu od oko 1.300.000 KM, ali da je to deficit.

Ćosović je naveo da bi to tumačio na način da je opština u prošloj godini poslovala negativno u navedenom iznosu i da smatra da je za to odgovoran menadžment, na čelu na načelnikom.

Odbornici su usvojili i informaciju o stanju u oblasti zapošljavanja i realizaciji programa zapošljavanja za prošlu godinu, kao i informaciju o maloljetničkoj delinkvenciji i o radu nevladinih organizacija, te izvještaji o radu Omladinskog savjeta i Udruženja penzionera za prošlu godinu.

Većina odluka je razmotrena bez diskusije i određeni broj tačaka je usvojen jednoglasno.

Filter 2019