Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /latinica

Za zgradnju objekta MZ Mokro 700.000 KM

Foto: Opština Pale

Izvor: Srna

Načelnik opštine Pale Boško Jugović potpisao je danas ugovor sa firmom “Radis” iz Istočnog Sarajeva o izgradnji novog objekta Mjesne zajednice Mokro u Mokrom, ukupne vrijednosti 700.000 KM.

Jugović je rekao da će novi objekat u Mokrom imati oko 450 metara kvadratnih korisnog prostora, te da mu je drago da su završili kompletan proces kada je riječ o tenderskoj proceduri na početku građevinske sezone.

On je naveo da će postojeći objekat mjesne zajednice, koji je u vlasništvu opštine Pale, biti rušen i tu izgrađen novi jer je komisija utvrdila da se ne isplati ulagati u rekonstrukciju.

Foto: Opština Pale

Jugović je rekao novinarima da je lokalna zajednica obezbijedila sredstva iz budžeta i da će taj objekat služiti i policijskoj stanici, preduzeću “Vodovod i kanalizacija” i za potrebe matičnog odjeljenja, a imaće i salu u kojoj će se moći obavljati sportske aktivnosti.

Jugović je naglasio da Mjesna zajednica Mokro u opštini Pale zaslužuje takav objekat, s obzirom na broj stanovnika, djece i stepen razvoja.

Uvjeren je i da će firma “Radis”, sa kojom opština ima dobra iskustva, uspjeti na vrijeme da završi radove. “Radimo ambiciozno. Korona, ekonomska krize neće nas spriječiti da razvojnu komponentu držimo onako kako treba u smjeru investiranja”, poručio je Jugović.

Foto: Opština Pale

Tehnički direktor firme “Radis” Jovana Pržulj izrazila je zadovoljstvo što su danas potpisali značajan ugovor za opštinu Pale, te istakla da će ispoštovati sve odredbre iz ugovora i izvesti sve radove u predviđem roku.

“Rok je, od uvođenja u posao, oko 150 dana”, navela je Pržuljeva.

Filter 2019