Tue. May 24, 2022
ћирилица /latinica

Dio uzoraka iz hotela “Nebojša” uredan, uzrok tegoba i dalje nepoznat

Izvor: Glas Srpske

Uzrok stomačnih tegoba kod prijedorskih osnovaca koji su proteklog vikenda boravili u školi u prirodi u hotelu “Nebojša” na Jahorini ni pet dana kasnije nije poznat.

Na odjelu pedijatrije u prijedorskoj Bolnici “Dr Mladen Stojanović” za “Glas” su rekli da su djeca koja su bila na bolničkom liječenju bolje te da su otišla kući.

“Njihovo zdravstveno stanje se stabilizovalo i otišli su kući. Pretrage u smislu trovanja nekim bakterijama su još u toku tako da još precizno ne znamo šta je uzrok tegoba”, rekli su u prijedorskoj bolnici.

U hotelu “Nebojša” kažu za “Glas” da su ih jutros iz Instituta za javno zdravstvo RS obavjestili da su svi uzorci i brisevi koje su do sada analizirali uredni.

“Čekamo do ponedjeljka kada bi trebalo da bude završena analiza uzorka hljeba i keks torte. Dok sve ne dobijemo crno na bijelo nemamo goste”, rekli su u ovom hotelu.

Grupa od 90 učenika petog razreda iz prijedorske OŠ “Petar Kočić” vratila se dan ranije iz škole u prirodi iz tog ugostiteljskog objekta jer je polovina djece dobila stomačne tegobe, njih 16 završilo je na infuziji, a po povratku u Prijedor četvoro je bilo i u bolnici.

Osim učenika iz te škole, i grupa đaka iz OŠ “Branko Ćopić” u Prijedoru vratila se nekoliko dana ranije iz hotela “Nebojša” sa istim simptomima.

U Turističkoj agenciji “Kompas turs”, koja je vozila đake na Jahorinu rekli su da će vratiti sav novac roditeljima 90 prijedorskih osnovaca.

Filter 2019