Tue. May 24, 2022
ћирилица /latinica

Vučić: Situacija u političkom smislu nikad teža; Takva bi mogla da bude i u ekonomskom

Izvor: Srna

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Berlinu da postoji veće interesovanje Njemačke za Srbiju i procijenio da će trgovinska razmjena do kraja godine biti više od sedam milijardi evra.

On kaže da očigledno postoji veće interesovanje Njemačke za Srbiju i da će se dodatno zainteresovati i drugi, ukazujući da ljudi sami treba da procijene da li je to dobro ili nije.

Vučić je ocijenio da Njemačka postaje najznačajnija zemlja za Srbiju, jer je trgovinska razmjena sa njom u prva tri mjeseca uvećana za 26 odsto, dok će do kraja godine biti više od sedam milijardi evra i preći će 15 odsto ukupne robne razmjene.

Kada je riječ o političkim prilikama, Vučić je ocijenio da je pozicija Srbije teška i složena.

Poslije sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Njemačke Analenom Berbok rekao da današnji razgovori sa njom, kao i jučerašnji sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom nisu bili laki, iako su bili korektni i otvoreni.

– Čuli ste Šolca, koji je vrlo pristojan čovjek, šta je precizno govorio i koga smatra krivim za događaje u BiH, a ja sam to pokušao da kažem nešto drugačije: “Čuli ste šta smatra da treba da se dogodi na Kosovu i oko sankcija Rusiji i oko svega ostalog” – rekao je Vučić.

On je ocijenio da je situacija u političkom smislu nikad teža i dodao da očekuje da će biti takva i u ekonomskom.

– Preživjećemo, naravno, ali ćemo vidjeti da li ćemo završiti sa velikim i teškim ranama ili ćemo da se izvučemo sa modricama – kaže Vučić.

Filter 2019