Wed. May 25, 2022
ћирилица /latinica

Vrhovac: Dio dokumentacije izgorio, ali arhiva nije uništena,imamo elektronsku verziju

Izvor: Srna

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske Dražen Vrhovac izjavio je Srni da arhiva banke nije uništena u požaru u sjedištu IRB-a u Banjaluci, jer se sva dokumentacija čuva u elektronskoj verziji na serveru na sasvim drugoj lokaciji.

“Dobar dio dokumentacije IRB-a je izgorio u požaru, ali to nam neće predstavljati problem s obzirom da svu dokumentaciju snimamo elektronski i čuvamo na sasvim drugoj lokaciji, tako da ćemo uskoro uspostaviti svoju arhivu”, rekao je Vrhovac.

On kaže da je materijalna šteta pričinjena u požaru veoma velika i da će trebati određeno vrijeme da se sanira.

“Čekamo da se istraga obavi i da dobijemo zvanične informacije o uzroku požara, jer su do sada sve informacije bile nezvanične”, rekao je Vrhovac.

On je rekao da je, prema nezvaničnim informacijama nadležnih, požar izbio noćas oko tri časa u zgradi u kojoj se nalazi sjedište IRB-a.

“Kako se požar širio zahvatio je i prostorije sjedišta IRB-a. Na sreću nema povrijeđenih i nastradalih, što je najbitnije”, rekao je Vrhovac i dodao da je požar u ranim jutarnjim časovima stavljen pod kontrolu.

Filter 2019