Sun. Jun 26, 2022
ћирилица /latinica

Antić: Iza dojava o bombama stoje strane obavještajne službe

Izvor: Tanjug

Iza dojava o podmetnutim bombama u Srbiji stoje strane obavještajne službe, kaže Nikola Antić iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbjednost i dodaje da te dojave treba posmatrati kao vid pritiska na srpsku vladu da uvede sankcije Rusiji.

“Svaka lažna dojava o bombi je čin terorizma bez ozbira da li iza toga stoji pojedinac, grupa ili u ovom slučaju strane obaveštajne službe”, rekao je Antić za Tanjug povodom lažnih dojava o bombama koje su juče stigle na adrese škola i drugih objekata.

On smatra da tome ne treba davati medijsku pažnju jer na taj način, kako kaže, idemo na ruku onome ko šalje dojave o bombama.

“Ne treba izazivati strah i paniku kod ljudi, naše službe vrlo dobro rade svoj posao. Mi smo juče imali oko sto dojava, veliki je posao isprazniti toliko objekata bez da se desi jedan incident”, rekao je Antić.

Ponovio je da ne treba izazivati paniku već normalno voditi život i prepustiti Vladi Srbije i institucijama da brinu o bezbjednosti države i politici.

Nakon jučerašnjih dojava o postavljenim bombama u beogradskim osnovnim školama, stigla je pretnja da su bombe postavljene na prestoničkim mostovima, u tržnim centrima, ZOO vrtu.

Filter 2019