Fri. May 27, 2022
ћирилица /latinica

Uhapšeno više lica osumnjičenih za krijumčarenje narkotika

Izvor: Srna

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su više lica osumnjičenih za krijumčarenje oko 15 kilograma spida, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se precizira da je riječ o većoj količini narkotika koja na ilegalnom narko-tržištu u BiH i inostranstvu dostiže vrijednost od više desetina hiljada KM.

Osumnjičenima je stavljeno na teret da su, početkom ove godine, organizovali grupu za izvršenje krivičnih djela neovlašten promet droge, sa jasno podijeljenim ulogama i zadacima, kako bi vršili krijumčarenje većih količina narkotika i sticali nezakonitu imovinsku korist.

S obzirom na to da je među osumnjičenima i policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, aktivnosti imaju i elemente koruptivnog djelovanja i zloupotrebe policijskih ovlaštenja i saznanja.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Akcija je sprovedena prema nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo.


Filter 2019