Mon. May 16, 2022
ћирилица /latinica

Trivić: Dva miliona KM za sanaciju objekata područnih odjeljenja

Foto: Glas Srpske

Izvor: Srna

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske ove godine uložiće dva miliona KM za sanaciju i rekonstrukciju područnih osnovnih škola, izjavila je Srni resorni ministar Natalija Trivić.

Trivićeva je navela da će sredstva biti raspoređena za zamjenu stolarije, fasada, sanaciju objekta, grijanja, krova, zamjenu kotlovnica i slično.

“Cilj nam je da stvorimo dobre, iste uslova za rad svih učenika i zaposlenih u školama u Republici Srpskoj, bez obzira da li se one nalaze u urbanim ili ruralnim sredinama, u manje ili više razvijenim jedinicama lokalne samouprave”, istakla je Trivićeva.

Ona je napomenula da su ova ulaganja neophodna zbog starosti, odnosno dotrajalosti školskih objekta, te potreba za određenim sanacijama i rekonstrukcijama.

Prema njenim riječima, škole se sa zahtjevima za njihovo rješavanje obraćaju Ministarstvu, koje na osnovu njih utvrđuje prioritete.

Ministarstvo ulaže napore kako bi se učenicima omogućili što bolji uslovi boravka u školama, kao i što lakša pristupačnost školskim objektima, bez obzira gdje žive, zaključila je Trivićeva.

Filter 2019