Sat. May 28, 2022
ћирилица /latinica

Sastanak načelnika Božovića sa direktorima osnovnih škola

Izvor: Filter

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović danas je održao sastanak sa direktorima osnovnih škola sa područja Istočne Ilidže, Milicom Vuković, Draganom Jovovićem i Dejanom Lužajićem.

Tokom sastanka je razmatrano više tema, a direktorima su uručene pozivnice za Svečanu akademiju i Đurđevdan, slavu Opštine Istočna Ilidža.

“S obzirom na to da se svakog aprila organizuju Dani odbrane Ilidže, kada se podsjećamo na herojske podvige Ilidžanaca u odbrani sarajevsko-romanijske regije tokom proteklog rata, jedna od tema sastanka bilo je njegovanje kulture sjećanja na ove događaje kod učenika osnovnih škola. S tim u vezi dogovoreno je da Opština Istočna Ilidža i Boračka organizacija “Ilidžanski borac” organizuju odlazak osnovaca iz Istočne Ilidže na Vojničko groblje Mali Zejtinlik, gdje će biti održan istorijski čas”, saopšteno je iz Opštine.

Takođe, planirano je da se u narednom periodu organizuju slične posjete učenika mjestima koja svjedoče o velikoj žrtvi i stradanju našeg naroda – Prebilovcima, Starom Brodu i Donjoj Gradini.

Pored navedenog, načelnik je sa direktorima razgovarao i o planiranju eksurzije za učenike osmih i devetih razreda, koje će se izvoditi tokom proljeća i jeseni. Ukupno 281 osnovac iz Istočne Ilidže će putovati na ekskurziju, a prema riječima Božovića, Opština Istočna Ilidža će u narednom periodu informisati škole kako i na koji način će podržati ova putovanja učenika.

Sastanak je zaključen razgovorom o materijalno-tehničkim potrebama škola, problemima sa kojima se susreću, kao i planovima za razvoj i unapređenje uslova rada, saopšteno je iz ove opštine.

Filter 2019