Wed. May 25, 2022
ћирилица /latinica

Prohodan put Trnovo-Foča

Izvor: Filter

Na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, zbog sniježnih padavina i poledice, saobraćaj se odvija otežano i usporeno.

“Izdvajamo putne pravce Trnovo-Foča preko prevoja Rogoj, Foča-Gacko preko prevoja Čemerno, Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled, Mrkonjić Grad-Miliništa, Tisovac-Kneževo-Ugar, Kola-Stričići-Čađavica, Šipovo-Strojice, kao i na širem području Romanije“, saopšteno je iz AMS RS.

Zbog sniježnih smetova u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog-Klanci preko prevoja Morine. U nižim predjelima, kolovozi su mjestimično mokri i klizavi.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom. Napominjemo da su u toku radovi na sanaciji ovog klizišta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Filter 2019