Sat. May 28, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Policija Srpske uvijek uz svoje građane

Foto: Srna

Izvor: Srna

Na Centralno spomen-obilježje na Palama danas su povodom 4. aprila – Dana policije položeni vijenci za 136 poginulih pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo i tom prilikom je poručeno da je policija Republika Srpska uvijek uz svoje građane.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Igor Kušić rekao je novinarima da su vijenci položeni na sva spomen-obilježja u svim organizacionim jedinicama Uprave za policajce koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske.

On je podsjetio da je Uprava, povodom obilježavanja Dana policije, preduzela niz aktivnosti da se 30 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/ obilježi što sadržajnije.

“Organizovani su akcija dobrovoljnog davanja krvi, Dan otvorenih vrata, taktičko-tehnički zbor, prijem za porodice poginulih policijskih službenika, kao i za penzionisane pripadnike Uprave”, naveo je Kušić.

Zamjenik načelnika opštine Pale Srđan Butulija čestitao je Dan policije Republike Srpske i 30 godina rada i postojanja MUP-a, navodeći da je značaj policije nemjerljiv.

“Najmanje što možemo učiniti jeste da ovakvim obilježavanjem sačuvamo sjećanje na sve pripadnike MUP-a koji su dali živote za odbranu i stvaranje Srpske”, istakao je Butulija.

Nemanja Knežević, sin nekadašnjeg zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo Srđana Kneževića, rekao je da mu je drago što je pozvan da prisustvuje današnjem svečanom činu 30 godina postojanja MUP-a.

“Žao mi je svih nastradalih policajaca i u ratu i poslije koji su ugradili živote temelje Republike Srpske”, rekao je Knežević. 

Filter 2019