Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

Пале: Из општинског буџета 91.000 КМ за стипендије студентима

Фото: Општина Пале

Извор: Срна

На Палама су данас потписани уговори о стипендирању са 91 студентом, за шта је из општинског буџета издвојена 91.000 KМ.
Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је поносан што је локална заједница и ове године подржала студенте додјелом 91 стипендије, од којих су шест стипендија додијелили и вуковцима – ученицима који су средњошколско образовање завршили најбољим успјехом.

Општина Пале

“Додијелили смо и шест стипендија дефицитарним занимањима, оним занимањима која су Правилником одређена као дефицитарна. Сам чин потписивања данашњих уговора о стипендирању је доказ да општина Пале води рачуна, прије свега, о будућим академским грађанима, нашим студентима, а ово је најбољи начин да их мотивишемо”, истакао је Југовић.

Он је навео да додјела стипендија има првенствено морални аспект, гдје се труде да студенти осјете да је локална заједница и цијела Република Српска уз њих.

Општина Пале

Према његовим ријечима, стипендије ће бити исплаћиване 10 мјесеци по 100 KМ.

Југовић је будућим академским грађанима пожелио успјех и срећу у даљем образовању, уз жељу да постану узорни грађани општине Пале, Сарајевско-романијске регије и Републике Српске.

Студент прве године Архитектонског факултета Универзитета у Сарајеву и носилац Вукове дипломе Његош Петровић захвалио је начелнику Југовићу и општинској управи који су им омогућили да добију стипендије.

Петровић је рекао да ће му стипендија много значити јер његов факултет захтијева доста одрицања.

Марија Kопривица, студент четврте године Економског факултета на Палама, каже да је стипендија сјајна прилика и да свима много значи, барем као подстрек у даљем школовању.

Општина Пале

Она је захвалила начелнику општине и општинској управи који су студентима омогућили ову врсту помоћи.

Вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Жарко Човић рекао је да су данас потисани уговори са најбољим студентима јер их желе подстаћи да се развијају, боље уче, стичу нова знања те дају свој допринос како на факултету тако и у друштву.

Filter 2019