Wed. May 18, 2022
ћирилица /latinica

Od danas aktivan humanitarni broj za pomoć Vladimiru Stanojeviću

Foto: citajfilter.com

Izvor: Srna

Humanitarni “M:tel” telefonski broj 1432 za pomoć u liječenju Vladimira Stanojevića iz Istočnog Novog Sarajeva, kojem je neophodna transplantacija bubrega, aktivan je od danas do kraja aprila.
Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac izjavio je novinarima da četrdesetpetogodišnji violinista Vladimir Stanojević iz Istočnog Novog Sarajeva boluje od teškog oboljenja bubrega, a za izlječenje je neophodna transplantacija u Bjelorusiji za koju je potrebno oko 150.000 KM.

“Želim da pozovem sve ljude dobre volje, institucije, privrednike koji mogu da se uključe i podrže akciju kako bi u što kraćem roku prikupili određena sredstva i kako bismo omogućili da naš Vladimir ode u Bjelorusiju”, istakao je Skakavac.

Foto: citajfilter.com

On je dodao da će opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža već od sutra formirati Organizacioni odbor koji će raditi svakodnevno.

Skakavac je napomenuo da svi koji žele da na bilo koji način pomognu ovoj porodici mogu da dođu u prostorije opštinske organizacije Crvenog krsta gdje će dobiti sve potrebne informacije.

Stanojević je istakao da je veći dio života proveo u sarajevskoj opštini Hadžići i smatra da je njegovo oboljenje, koje mu je dijagnostikovano 1999. godine, najvjerovatnije posljedica osiromašenog uranijuma koje je koristio NATO tokom bombradovanja 1995. godine.

Stanojević je istakao da se 1999. godine razbolio i njegov otac, kome je dijagnostikovana leukemija.

“Liječio sam se na VMA u Srbiji, imao različite terapije, a od maja prošle godine sam na dijalizi, a to je mukotrpan proces, koji traje po četiri, četiri i po časa”, istakao je Stanojević, napominjući da je pripremio svu potrebnu dokumentaciju za Bjelorusiju.

Prema njegovim riječima, u potrebnih 150.000 KM uračunati su i troškovi za preglede poslije operacije.

“Nadam se da će sve biti u redu, uz pomoć Boga”, istakao je Stanojević koji je iskoristio priliku da se zahvali porodici, prijateljima na pomoći i podršci, kao i opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Istočna Ilidža te gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću.

Filter 2019