Tue. Jun 28, 2022
ћирилица /латиница

На 15 бирачких мјеста у БиХ моћи ће да гласа 11.500 држављана Србије

Извор: Срна

На предстојећим предсједничким и парламентарним изборима у Србији, који ће бити одржани сутра, на 15 бирачких мјеста моћи ће да гласа око 11.500 држављана Србије који бораве у БиХ, речено је Срни у Амбасади Србије у БиХ.

“Држављани Србије који бораве у БиХ, а који су се до 12. марта путем дипломатско-конзуларних представништава Србије у БиХ пријавили да ће гласати у БиХ, могу да остваре своје гласачко право на бирачким мјестима на којима су се пријавили да ће гласати”, речено је из Амбасаде.

Бирачка мјеста у Бањалуци биће отворена у Генералном конзулату Србије, те згради “М:тела”, у Сарајеву у Амбасади Србије, у Мостару у Генералном конзулату, у Требињу у Конзуларној канцеларији Генералног конзулата Србије у Бањалуци, а у Дрвару у Конзуларној канцеларији Генералног конзулата Србије у Мостару.

У Вишеграду ће држављани Србије гласачко право моћи да остваре на бирачком мјесту које ће бити отворено у Средњошколском центру “Иво Андрић”, у Добоју у Галерији центра за културу и образовање, а у Братунцу у истоименом средњошколском центру.

У Бијељини ће бирачко мјесто бити отворено у Центру за културу, у Приједору у Основној школи “Десанка Максимовић”, у Рудом у истоименом средњошколском центру, у Лопарама у Основној школи “Свети Сава”, као и у истоименој основној школи у Зворнику, те у Пилици у подручном одјељењу Основне школе “Вук Караџић” Роћевић у Брањеву.

Из Амбасаде су навели да ће бирачка мјеста бити отворена на дан гласања од 7.00 до 20.00 часова, те напоменули да је гласачима приликом доласка на гласање потребан важећи идентификациони документ Србије, односно лична карта или пасош ове државе.

Filter 2019