Fri. May 27, 2022
ћирилица /latinica

Muškarac osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva narodnog poslanika Srpske

Foto: Glas Srpske

Izvor: Glas Srpske

Okružni sud u Banjaluci osudio je na tri godine i tri mjeseca zatvora Petra Stanića (70) iz Prnjavora zbog pokušaja ubistva rođaka i poslanika SDS u Narodnoj skupštini RS, Miladina Stanića.

Staniću je izrečena jedinstvena kazna, i to za pokušaj ubistva tri godine, dok je šest mjeseci zatvora dobio za nedozvoljeno posjedovanje oružja. Pošto jedinstvena kazna mora biti manja od zbira kazni za svako krivično djelo, to je Staniću izrečena jedinstvena kazna od tri godine i tri mjeseca zatvora.

Petar Stanić je nakon izricanja presude pušten iz pritvora i biće na slobodi do pravosnažnosti presude, odnosno upućivanja na izdržavanje kazne.

Osuđenom Staniću je takođe izrečena mjera bezbjednosti zabrane prilaska Miladinu Staniću na udaljenost od 300 metara.

“Ukoliko optuženi prekrši ovu mjeru zabrane, biće mu ponovo određen pritvor”, stoji u odluci banjalučkog Okružnog suda, piše Srpskainfo.

Podjećamo, Policijskoj stanici Prnjavor prošlog ljeta prijavljeno je da je na lokalnom putu u mjestu Kremna kod Prnjavora, Petar Stanić pucao iz pištolja na  Miladina Stanića, sa kojim navodno ima nerješene imovinske odnose.

Policijski službenici su zatekli Petra Stanića i Miladina Stanića, a kod Petra je pronađen startni pištolj “Blow Magnum”, kalibra devet milimetara, dok je Miladin Stanić imao laku povredu desnog kažiprsta, za koju tvrdi da je nastala od metka, koji je Petar ispalio prema njemu.

Filter 2019