Tue. May 17, 2022
ћирилица /latinica

Istočno Sarajevo i Novi Sad: Saradnja u oblastima kulture, turizma i privrede

Izvor: Srna

Gradonačelnici Istočnog Sarajeva i Novog Sada Ljubiša Ćosić i Miloš Vučević dogovorili su danas da se između ova dva grada pobratima produbi saradnja u oblastima kulture, turizma i privrede.
Ćosić je poslije sastanka rekao novinarima da je dogovoreno potpisivanje sporazuma o saradnji između budućeg pozorišta Republike Srpske u Istočnom Sarajevu i novosadskog Srpskog narodnog pozorišta /SNP/.

Ćosić je ocijenio da je riječ o izuzetnoj kulturnoj saradnji, te najavio da je predviđeno da na otvaranju novog pozorišta bude izvedena i jedna predstava Srpskog narodnog pozorišta.

Prema njegovim riječima, na osnovu sporazuma o bratimljenju dva grada iz septembra prošle godine u planu je saradnja turističkih organizacija i razvojnih agencija Istočnog Sarajeva i Novog Sada.

Vučević je naglasio da na slavu grada Istočno Sarajevo Svetog Petra dabrobosanskog očekuje spektakularno otvaranje novog pozorišta.

“Zamolićemo i Pokrajinu i SNP da budu prilivilegovani i da dođu na otvaranje pozorišta sa jednom predstavom i potpišu sporazum sa braćom u Istočnom Sarajevu”, rekao je Vučević.

On je dodao da u maju i junu predstoje sastanci turističkih organizacija o definisanju zajedničkih nastupa na sajmovima ili na trećim tržištima i kordinacija rada razvojih agencija Istočnog Sarajeva i Bačke, u kojoj je Novi Sad većinski akcionar.

Vučević je zadivljen intenzitetom razvoja Istočnog Sarajeva za koje je rekao da je sada dodato na spisak gradova pobratima na Gradskoj kući Novog Sada.

“Vidim budućnost, energiju, život i to me neskriveno raduje i čestitam svim garađanima Istočnog Sarajeva na onome što sam ovdje vidio”, rekao je Vučević.

Vučević je istakao da je impresivan broj investicija koje se realizuju na Jahorini, navodeći da je neosporno će ova olimpijska planina uz Kopaonik biti najveća atrakcija u ovom dijelu Evrope.

Filter 2019