Thu. May 19, 2022
ћирилица /latinica

Istočna Ilidža: Prve „Vaskršnje radosti“ za osnovce

Izvor: Srna

Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža je prvi put povodom Vaskrsa organizovala manifestaciju „Vaskršnje radosti“, u kojoj je učestvovalo više od 100 učenika osnovnih škola te lokalne zajednice.

U manifestaciji su učestvovale osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, „Aleksa Šantić“ i „Jovan Dučić“.

Predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Ranko Skakavac rekao je Srni da se na konkurs za najbolji literarni i likovni rad o temi Vaskrsa, koji je raspisan prije mjesec dana, prijavilo više od 120 učenika, te da je žiriju bilo veoma teško da izabere najbolje radove.

On je naveo da je žiri ocjenjivao i tematske štandove koje su škole pripremile povodom Vaskrsa.

Izabrana su i tri najljepše obojena jaja, a uslijedilo je i takmičenje za izbor najtvrđeg jajeta u kojem je učestvovalo oko 60 učenika.

“Na kraju smo pripremili iznenađenje za sve učesnike, a to je takmičenje u nošenju jajeta u kašici, sa 20 učenika, što je izazvalo oduševljenje prisutnih”, izjavio je Skakavac i dodao da su svi takmičari dobili diplome i slatkiše koje je za njih pripremio Crveni krst.

On je istakao da je namjera Crvenog krsta da ova manifestacija preraste u tradicionalnu, te da će naredne godine uključiti sva obdaništa sa područja Istočne Ilidže i druga dječija udruženja koja budu željela da učestvuju. 

Filter 2019