Thu. May 19, 2022
ћирилица /latinica

Dodik: Štitim interese Srpske; Vjerujem da ćemo potvrditi jedinstvo

Izvor: RTRS

Štitim interese Republike Srpske, jer Bošnjaci žele da omoguće donošenje odluka na nivou BiH koje nisu u skladu sa Ustavom, rekao je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske Milorad Dodik srpski član Predsjedništva BiH.

“Institut posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koristim da zatražim podršku poslanika, jer se na nivou BiH dešavaju stvari koje su vidljive i gdje se, zbog naraslog bošnjačkog oportunizma i nacionalizma, pokušava rušiti ustavni poredak i institucije dovesti do apsurda”, istakao je Dodik.

Podsjetio je da je na posljednoj sjednici Predsejdništva BiH glasao protiv odluka koje su štetne za interese Republike Srpske, a dobile su i negativno mišljenje Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

“Vjerujem da ćemo potvrditi jedinstvo u odbrani interesa Republike Srpske”, poručio je on i naglasio da je pokretanje vitalnog intersa u skladu je sa Ustavom.

On je naglasio da je zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske sa 27. posebne sjednice od 1. februara ove godine, precizirano da srpski član Predsjedništva BiH, prije svake sjednice, dostavi sve materijale predsjedniku Republike Srpske radi zauzimanja stavova u adekvatnom vremenskom roku.

“Postupajući po navedenom zaključku, predsjedniku Republike redovno dostavljamo potrebne materijale o sjednicama Predsjedništa BiH, kao i relevantnim institucijama Republike Srpske, kako bismo dobili njihove jasne stavove kojima se rukovodim u daljem postupanju”, naveo je Dodik.

Filter 2019