Fri. May 27, 2022
ћирилица /latinica

“Dani otvorenih vrata” na Filozofskom fakultetu

Izvor: Filter

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas su održani “Dani otvorenih vrata”. Projekat je pokrenut prije tri godine s ciljem upoznavanja budućih studenata sa svim studijskim programima i mogućnostima koje im nudi Filozofski fakultet.

“Filozofski fakultet Pale je jedan od najvećih na našem Univerzitetu i mnogi ga još zovu i “Univerzitet u malom”. Zbog toga je važan faktor za razvoj kako studentskog standarda tako i same opštine i grada. Zbog svega toga neophodno je raditi na njegovom razvoju i davati sebe jer tako radimo i za društveno dobro”, rekao je Boris Škipina, predsjednik Saveza studenata Filozofskog fakulteta.

Škipina je dodao da projekat “Dani otvorenih vrata” na Fakultet dovodi više od 350 srednjoškolaca iz istočnog dijela Republike Srpske, koji se na najbolji mogući način informišu o svim katedrama i smjerovima, te kvalitetu studija.

“Trudićemo se da ovaj projekat bude sve bolji, jer tako radimo za dobro svih nas. Filozofski fakultet, ali i frugi smješteni na područiju opštine Pale, glavni su faktori razvoja naše lokalne zajednice”, naveo je Škipina.

Dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Draga Mastilović rekao je da je cilj da što više maturanata upiše fakultete u Republici Srpskoj i da ostanu u Srpskoj, jer je to najbolji garant njenog opstanka i napretka u budućnosti.

On je dodao da su saradnja i internacionalizacija jedan od glavnih faktora u razvoju modernog fakulteta svakog univerziteta, te da će i dalje nastaviti da rade u tom smijeru.

“Ideja je da se maturanti upoznaju šta Fakultet nudi osim studija. To su i smještajni kapaciteti, Filozofski fakultet posjeduje objekat sa više od 4.000 metara kvadratnih, 36 učionica koje su najsavremenije opremljene za izvođenje raznih vidova nastave”, izjavio je Mastilović, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, Filozofski fakultet često organizuju razne kulturne manifestacije, književne večeri, izložbe slika, revije filmova.

Asistent na Katedri za novinarstvo i politikologiju Filozofskog fakulteta Filip Matić rekao je da je u okviru manifestacije “Dani otvorenih vrata” danas došlo 130 maturanata sa područja Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, regije Birač i Semberije da bi se upoznali sa studijskim programima ovog fakulteta.

“Želimo da donesu najbolju odluku, a to je da ostanu i studiraju u Republici Srpskoj u Istočnom Sarajevu”, istakao je Matić.

Planirano je da iduće subote dođe oko 150 maturanata iz Hercegovine, Foče, Sokoca, Han Pijeska, a prije 15 dana u posjeti su bili maturanti iz Pala.

Filter 2019