Thu. May 19, 2022
ћирилица /latinica

Čubrilović: Ponašati se kao da ne postoji ni Bakir Izetbegović ni njegove izjave

Izvor: SRNA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da izjavama predsjednika SDA Bakira Izetbegovića ne treba pridavati značaja i da se treba ponašati kao da ne postoji ni Bakir, ni njegove izjave.

– Ne znam ima li smisla komentarisati izjave Bakira koji je nazvao srpski narod “genocidašima”, koji Republiku Srpsku zove “genocidnom tvorevinom”, koji ne smatra da postoji drugi dio BiH, kome je država ono što Sarajevo može da pokrije i ono što Sarajevo može da isprati – rekao je Čubrilović odgovarajući na pitanje o Izetbegovićevim navodima u kojima srpskog člana Predsjedništva BiH doveo u vezu sa lošim stanjem u BiH.

On smatra da ni u kom slučaji ne treba doprinositi Izetbegovićevim izjavama, te je upitao zbog čega bi trebalo slušati ono što Izetbegović govori?

– Ko još Bakira uvažava dalje od Sarajeva, da li ste sreli nekoga iz od međunarodnih saradnika da smatraju Bakira ozbiljno? Ja nijednog političara, ambasadora, nisam sreo koji je davao poseban značaj političkom uticaju Bakira – rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

On je istakao da se nema šta očekivati od stranke koja u svom programu zacrta da nema jednog dijela BiH.

– Njegove izjave mogu da idu samo u tom pravcu i tome ne treba davati značaj – zaključio je Čubrilović.


Filter 2019