Sat. May 28, 2022
ћирилица /latinica

Hercegovačka kuća – najbolja svjetska priča o održivom turizmu

Izvor: RTRS

Grad Trebinje sa Hercegovačkom kućom pobjednik je izbora – najbolja svjetska priča o održivom turizmu.

Takmičenje je održano u okviru Međunarodnog sajma turizma u Berlinu. Drugo mjesto zauzela je priča iz Perua, a treće iz Kanade.

Još jedno, svjetsko priznanje iz oblasti turizma za Trebinje. Prvi čovjek Trebinja poručuje da je ovo veliki uspjeh grada, Turističke organizacije Trebinja i Republike Srpske. Naglašava i da je ovo priznanje dodatni podstrek svima koji su učestvovali u ovom projektu.

– Iskoristio bih priliku da se zahvalim i mom zamjeniku koji je direktno učestvovao u aplikaciji, Hercegovačkoj kući, turističkoj organizaciji, ljudima iz lokalnog ekonomskog razvoja koji su takođe dali svoj doprinos prilikom apliciranja u ovom projektu tako da ovo je, u stvari ,jedna poruka da timski možemo da osvojimo slobodno mogu da kažem u oblasti turizma svijet – rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja

Stručni saradnik u gradskoj Turističkoj organizaciji Žarko Vico rekao je novinarima da je Trebinje ostvarilo veliki uspjeh, uzevši u obzir da je i svjetska turistička perspektiva održivi turizam.

– Imao sam sreću da učestvujem prije sedam – osam godina na sajmu turizma u Berlinu i vidio sam u stvari koliki je značaj toga sajma. To je sami svjetski turistički krem koji se održava na svijetu tako da ova nagrada treba da nam bude svima zadovoljstvo i vjetar u leđa za dalji rad – dodao je Vico.

Gradonačelnik Trebinja podsjeća, da je ,kada se radila strategija razvoja Trebinja, prije tri godine, rečeno da se priželjkuje i da je to cilj da Trebinje bude najpoželjniji manji grad na Zapadnom Balkanu do 2030 godine .

– Koračamo pravim koracima i pokazujemo da će to Trebinje sigurno da bude ako već i nije – istakao je Ćurić.

Ono što sigurno već jeste- na turističkim mapama Evrope i svijeta Trebinje je prepoznato kao turistička destinacija koju treba posjetiti.

A, da je turistički interesantno dokazuje broj turista koji posjeti grad na jugu Republike Srpske.

Filter 2019