Wed. May 18, 2022
ћирилица /latinica

FK “Romanija” donirana sportska oprema vrijedna 10.000 KM

Izvor: FILTER/V.Č.

Rukovodstvo opštine Pale i članovi uprave Fudbalskog kluba Romanija ugostili su danas konzula i pomoćnika ambasadora Republike Slovačke u BiH Patrika Turošika.

Sastanak je održan u kabinetu načelnika Boška Jugovića, a nakon sastanka zajedno su obišli prostorije našeg fudbalskog kluba te uručili donaciju, sportsku opremu vrijednu 10.000 KM.

Uprava kluba izrazila je veliku zahvalnost Acu Stanišiću koji je ujedno bio inicijator i posrednik u realizaciji ove donacije.

“Želim prvenstveno da se zahvalim slovačkoj ambasadi na ovoj donaciji koja će nam mnogo značiti u daljem radu kluba i samom trenažnom procesu. Ovo će značiti našim prvotimcima, a i našoj omladinskoj školi koja broji preko 100 članova. Trenutno radimo rekonstrukciju postojećih klubskih prostorija i svlačionica, a u narednom periodu nam je cilj da osposobimo grijanje u prostorijama”, izjavio je član uprave FK Romanija Miloš Pelemiš.

Konzul Republike Slovačke u BiH Patrik Turošik kaže da mu je veoma drago što je Slovačka ambasada pomogla mladima u ovoj opštini gdje je velikom broju populacije sport u krvi.

“Jako mi je drago što sam danas ovde i biću prvi čovjek koji će doći na jednu od fudbalskih utakmica. Zahvalan sam i načelniku Bošku Jugoviću koji uveliko pomaže sport na Palama i želim vam puno sreće i držim fige za naredne sportske uspjehe”, poručio je Turošik.

“Želim da izrazim zadovoljstvo posjetom slovačkog konzula i želim da mu se zahvalim na poklonu našem fudbalskom klubu, jer to je najstariji sportski klub na području opštine Pale. Uložili smo mnogo truda da spasimo FK Romanija i sigurno da nam je ova pomoć dobrodošla”, zaključio je načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Filter 2019