Mon. May 16, 2022
ћирилица /latinica

U bazi 300 osoba kojima je zabranjen ulazak u BiH, među njima 27 državljana Srbije

Izvor: FILTER

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić rekao je danas da se u bazi Registra određenih stranaca nalaze imena oko 300 ljudi kojima je zabranjen ulazak u BiH. On je dodao da je u bazi 27 državljana Srbije.

Ujić je naveo i to da je ulazak u BiH zabranjen za 60 državljana Crne Gore, više od 70 državljana Albanije i isto toliko Turske.

“Odluku o zabrani ulaska u BiH i kvalifikaciju da neko predstalja prijetnju javnom redu i miru i poretku u BiH donosi Obavještajno-bezbjednosna agancija, a ne Služba za poslove sa strancima. Služba obavlja tehnički dio, a to je unošenje u bazu ROS-a “akata i prijetnji”, po kojima zakonski mora da postupa Granična policija”, pojasnio je Ujić, prenosi RTRS.

Služba za poslove sa strancima dodaje Ujić, ne može da utiče na akte drugih bezbjednosnih agencija, niti zna da li će u narednom periodu biti još prijetnji.

“To treba pitati nadležne iz OBA”, rekao je Ujić.

Podsjećamo, polovinom mjeseca na graničnom prelazu Vardište u BiH ulazak je zabranjen profesoru istorije Milošu Koviću, potom i bivšem komandantu Žandarmerije Srbije Bratislavu Dikiću. Poslednji koji je objavio da je dobio zabranu ulaska u BiH je advokat iz Beograda Goran Petronijević.

Filter 2019