Fri. May 27, 2022
ћирилица /latinica

Uvjerljiva pobjeda Ene Cvitan na Osmomartovskom šahovskom turniru

Izvor: FILTER

Hrvatski FIDE majstor Ena Cvitan ostavila je poen i po iza sebe suparnice na Trećem međunarodnom osmomartovskom turniru, održanom od 5. do 7. marta u Istočnom Novom Sarajevu.

Osvojila je 6½ poena iz sedam partija, remiziravši jedino sa drugoplasiranom Anom Benderać, ženskim velemajstorom iz Srbije.

ŠK Slavija je za svih 17 šahistkinja iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i BiH obezbijedio nagrade ukupne vrijednosti 2.140 evra.

Turnir je rejtingovan, a takmičarke su imale na raspolaganju 60 minuta za razmišljanje tokom partije i dodatnih 30 sekundi za svaki povučeni potez.

Tabela: Ena Cvitan 6½, Ana Benderać 5, Katarina Nestorović i Milena Vujčić 4½, Tihana Iveković, Anja Jovanović, Mateja Popović, Anđela Dinić, Tijana Rakić i Jana Angjelkoska 4, Irena Nestorović i Teodora Veleva 3½, Nermina Aziraj 3, Sanja Bilić i Ilijana Veleva 2½, Đurđina Gajović 2, Tatjana Todorović 1½.

Direktor turnira je Jovo Janjić, a sudili su Mirza Miralem, Zoran Lubura i Snežana Mrković.

Sportsku manifestaciju su podržali Opština Istočno Novo Sarajevo, Vlada RS, Ambasada Republike Srbije u BiH i Grad Istočno Sarajevo.

Filter 2019