Fri. May 27, 2022
ћирилица /latinica

Suad Arnautović novi predsjednik CIK

Izvor: Agencije

Članovi Centralne izborne komisije BiH izabrali su Suada Arnautovića za predsjednika CIK koji će tu dužnost obavljati u narednih 21 mjesec.

Arnautović je bio jedini kandidat za mjesto predsjednika CIK s obzirom na to da je neposredno pred glasanje Ahmet Šantić, član CIK rekao da je takav dogovor njega i Arnautovića.

Inače, predsjednik CIK bira se iz reda članova te komisije po sistemu rotacije, a s obzirom na to da je do sada predsjednik CIK bio Željko Bakalar, koji se izjašnjava kao Hrvat, red je da predsjednik CIK bude iz bošnjačkog naroda.

Nakon što je izabran, Arnautović je rekao da će mu na prvom mjestu biti organizacija izbora 2022. godine, te da je CIK izabran da provodi Izborni zakon, a ne da ga ne provode.

– Drugi posao koji je manje bitan je reorganizacija i organizacija poslova u sekretarijatu Centralne izborne komisije – rekao je Arnautović, dodajući da je ta organizacija dugo posljedica onoga kada je OEBS vodio izbore.

On je dodao da sekretarijat mora biti digitalno usklađen i da će programska aktivnost biti saradnja s institucijama od bh. do opštinskog nivoa.

Filter 2019