Wed. May 18, 2022
ћирилица /latinica

Strahinja Erić najbolji sportista opštine Pale

Izvor: Srna

Član Smučarskog kluba “Sarajevo – Istočno Sarajevo” Strahinja Erić proglašen je za najboljeg sportistu opštine Pale za prošlu godinu.
Drugo mjesto pripalo je članu Smučarskog kluba “Romanija” Sanji Kusmuk, dok je treći Marko Šljivić, član Smučarskog kluba “Jahorina”.

Za najuspješniju sportsku ekipu proglašen je Smučarski klub “Romanija”, a najuspješniji trener je Dražen Subotić iz Džudo kluba “Romanija”, dok je za sportskog radnika godine proglašen Stefan Abula iz džiu-džicu kluba “Jahorina”.

U kategoriji sportista invalida i lica sa posebnim potrebama za najboljeg je proglašen Njegoš Mihajlović iz Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnom potrebama “Sunce” sa Pala.

Ove godine dodijeljeno je posthumno priznanje sportskom radniku Veljku Taniću, za ukupan doprinos sportu u Palama, a kandidatura je došla iz Smučarskog kluba “Romanija”.

Opština Pale je posebno priznanje dodijelila i Jovici Goreti, prvom paraolimpijskom reprezentativcu BiH koji učestvuje u Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Najbolji sportista opštine Pale Strahinja Erić izjavio je novinarima da će mu mnogo značiti u budućnosti što je ponovo izabran za sportistu opštine, drugu godinu zaredom.

Erić je zahvalio načelniku opštine Bošku Jugoviću i građanima Pala što vjeruju u njega, a svojim najvećim rezultatom smatra učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, gdje je osvojio 52. mjesto.

U ime najuspješnije sportske ekipe priznanje je primio član Smučarskog kluba “Romanija” Stefan Lopatić, koji je istakao da taj klub ima dugu tradiciju i za vrijeme svog postojanja imao je 15 učesnika Zimskih olimpijskih igara.

Lopatić je naveo da je Sanja Kusmuk iz ovog kluba bila na Olimpijskim igrama u Pekingu kao i da su članovi kluba u prošloj godini osvojili 133 medalje od čega 51 zlatnu, 46 srebrenih i 36 bronzanih.

Najuspješniji trener Dražen Subotić iz Džudo kluba “Romanija” rekao je da za njega puno znači priznanje i da je podstrek da još bolje rade i stvaraju bolje takmičare.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je svim izabranim sportistima, kolektivima na ostvarenim rezultatima ističući da je opština Pale pokazala da je rasadnik sportskih talenata.

“Ove godine očekujemo izgradnju objekta Fakulteta za fizičku kulturu i sport u koji Vlada Republike Srpske ulaže pet miliona KM i to dovoljno govori. Mi to poštujemo i cijenimo i opština će u narednom periodu još više da izdvaja za sport, posebno za mlade kako bismo ih odvojili od interneta, ulice i kako bi imali zdravo djetinjstvo”, poručio je Jugović.

Na svečanosti u Kulturnom centru Pale proglašeno je i 18 perspektivnih sportista.

Filter 2019