Tue. May 24, 2022
ћирилица /latinica

Selimović i Šehovac: Saradnja dobra, netačni navodi o narušenoj bezbjednosnoj situaciji

Izvor: FILTER

Rukovodstva MUP-a Kantona Sarajevo i PU Istočno Sarajevo poručuju građanima da ne pridaju značaj netačnim i neprovjerenim informacijama koje se povremeno objavljuju na društvenim mrežama i pojedinim internet portalima, a tiču se pokušaja stvaranja negativne atmosfere i narušene bezbjednosne situacije, te eventualnog izazivanja različitih incidenata.

To apsolutno ne odgovara stvarnom stanju na terenu, poručuju policijski komesar Nusret Selimović i načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

“Zajednička ocjena je da je bezbjednosna situacija zadovoljavajuća, a nadležne službe, kako Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, tako i PU Istočno Sarajevo, sa raspoloživim ljudskim i materijalnim  kapacitetima su u potpunosti u stanju da odgovore svim bezbjednosnim izazovima iz svoje nadležnosti”, saopšteno je nakon sastanka koji je danas održan u Sarajevu.

Analizirana je trenutna bezbjednosna situacija, dosadašnji rezultati rada i efekti zajedničkog djelovanja na sprečavanju kriminogenih aktivnosti  kriminalnih grupa i pojedinaca. Usaglašeni su određeni zaključci u vezi sa koordinacijom aktivnosti i razmjene podataka, s ciljem prevencije i sprečavanja vršenja svih vrsta krivičnih djela.

“Zajednički zaključak učesnika današnjeg sastanka je da se ovakav vid saradnje u prethodnom periodu pokazao veoma korisnim i da je takvu saradnju neophodno nastaviti i ubuduće,  što će sigurno rezultovati podizanjem stanja bezbjednosti na viši nivo na područjima koje pokrivaju ove Uprave”, navedeno je nakon sastanka.

Filter 2019