Thu. May 19, 2022
ћирилица /latinica

Preminuo Jovan Jovović

Izvor: opstinasokolac.net/ Jelena Marinković

Danas je preminuo Jovan Jovović (2004-2022), za kojeg je Udruženje građana „Sveti Vasilije Ostroški“ organizovalo humanitarnu akciju „Za Jovanovo mjesto pod suncem“ i prikupilo novčana sredstva kako bi Jovanovoj porodici izgradili novi dom.

Iz Udruženja su izrazili veliko žaljenje, što ovaj hrabri dječak, nije dočekao useljenje u novi dom, što je bilo planirano na ljeto ove godine.

– Hvala svima koji su pomagali našu humanitarnu akciju, molili se i, na svojevrstan način, podijelili sa Jovanovom porodicom dobro i loše – navedeno je na instagram stranici UG „Sveti Vasilije Ostroški“

Podsjećamo, Jovanu je od rođenja dijagnostifikovana cerebralna paraliza, praćena drugim udruženim bolestima. Njegovo stanje zahtijevalo je 24 časa zdravstveni nadzor, što mu je pružala majka Željka, a nerijetko i mlađi brat. S obzirom na to da su stanovali u zgradi bez lifta i malom stanu, UG „Sveti Vasilije Ostroški“ imalo je namjeru da izgradnjom novog doma, bar donekle olakša život Jovanu i njegovoj porodici.

Sahrana će se obaviti sutra, 29. marta, na Vojničkom spomen – groblju „Mali Zejtinlik“ u 13.00 časova.

Filter 2019