Wed. May 18, 2022
ћирилица /latinica

Pogledajte kako će izgledati garaže na Mladičkom polju

Izvor: Opština Istočna Ilidža

Opština Istočna Ilidža je, prema dogovoru koji je imala sa stanarima iz zgrada Budućnost i GP Put na Mladičkom polju, izradila idejno rješenje projekta kolektivne garaže, u cilju urbanizacije ovog dijela opštine.

Realizacijom projekta kolektivne garaže riješiće se dugogodišnji problem uređenja parking prostora u ovom naselju.

Sporazumom koji će potpisati stanari iz ulice Derokova broj 64, 66, 68, 70, 72, 74, 76 i ulice Besarovića 53, 55, 57, 59, 61, 63, 65, 67 sa opštinom Istočna Ilidža, definisaće se međusobni odnosi početka gradnje, visina učešća i slično.

Kupovinom garažnog mjesta kupac stiče pravo na jedno parking mjesto koje se nalazi ispred garaže.

U sastavnom dijelu garaža biće ostave, a na krovu garaže će se nalaziti javni parking.

Prvenstvo pri kupovini garaža će imati stanari ovih ulica, a ukoliko ne bude dovoljano zainteresovanih stanara pravo na kupovinu garažnih mjesta će imati i stanari iz okolnih zgrada.

Opština će u roku od 7 dana nakon upoznavanja javnosti sa ovim idejnim projektom, ponovo organizovati sastanak sa stanarima ovih ulica kako bi se napravio konačni plan oko uklanjanja nelegalno izgrađenih objekata.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i civilnu zaštitu u Opštini Istočna Ilidža ili pozvati broj 057 316 027.

Filter 2019