Wed. May 18, 2022
ћирилица /latinica

Pejušić uhapšen zbog ubistava Miloša Ostojića i Siniše Milićevića

Izvor: ATV

Vladan Pejušić, koji je promijenio ime u Mirko Vukmirović, na zahtjev MUP-a Republike Srpske, a po međunarodnoj potjernici, uhapšen je juče u Novom Sadu.

Pejušić se dovodi u vezu sa ubistvima Siniše Milićevića – Tigra 2018. godine i Miloša Ostojića 2019. godine u Istočnom Sarajevu.

Članovi porodica ubijenih znali su za akciju MUP-a RS i Srbije, a prvi su juče obavješteni da je Pejušić uhapšen.

“Već sam i ranije govorio da je ta neka sumnja postojala. Moja porodica i ja smo u svojim izjavama od prvog dana pomenuli Vladana Pejušića jer je to jedini čovjek koji je imao neki verbalni sukob sa mojim sinom”, rekao je Milošev otac Dragan Ostojić.

“To je teška informacija koja dugo utiče na mene i moju porodicu i nadam se da će uskoro doći do sudskog epiloga, da će se konačno riješiti ubistvo mog pokojnog brata”, rekao je Sinišin brat Slaviša Milićević.

Na zahtjev MUP-a RS, a po međunarodnoj potjernici, Mirko Vukmirović, odnosno Vladan Pejušić, uhapšen je juče, u jutarnjim satima.

U PU Istočno Sarajevo potvrdili su hapšenje kao i to da je Pejušić koristio drugi identitet.

“Protiv tog lica Tužilaštvo BiH dostavilo je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog organizovanog kriminala, kao i zbog krivičnog djela teškog ubistva, tako da očekujemo isporučenje tog lica i protiv njega će se u narednom periodu provoditi postupak pred Sudom BiH”, izjavio je Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.

Vladan Pejušić trebao bi biti isporučen BiH u narednim danima. Porodice Ostojić i Milićević očekuju da će odmah po izručenju krenuti i sudski postupak.

Filter 2019