Sun. May 22, 2022
ћирилица /latinica

Odbornici usvojili izvještaj o radu gradonačelnika

Izvor: Srna, foto: Foto Vaske

Skupština grada Istočno Sarajevo usvojila je danas izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za prošlu godinu.
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je prihvatio kritike opozicije na njegov rad, ali da se od preuzimanja funkcije trudio da nastavi dobre prakse koje su utemeljila prethodna rukovodstva.

On je dodao da je Gradska uprava dodala i novu dimenziju koja podrazumijeva veću otvorenost grada i veću saradnju sa svim nivoima vlasti.

Ćosić je rekao da su u protekloj godini zabilježene brojne aktivnosti i posjete najviših zvaničnika Republike Srpske.

On je istakao da je mnogo toga urađeno, ali i da ima dosta planova među kojima je izgradnja tunela koji bi povezao opštine Pale, Istočno Novo Sarajevo i Istočnu Ilidžu.

Ćosić je rekao da je juče objavljen javni poziv za izradu studije predizvodljivosti, a kineski partner će uraditi studiju izvodljivosti koja bi trebala biti gotova krajem ljeta i onda će se znati da li postoji model finansiranja ovog projekta.

“Siguran sam da do realizacije ovog projekta može doći, ali nije realno očekivati da radovi počnu u naredne dvije-tri godine”, naveo je Ćosić i dodao da ova kineska kompanija u Istočnom Sarajevu otvara svoje sjedište.

Predsjednik Skupštine grada Branko Koroman istakao je da izgradnja tunela ima veliki značaj ako se uzme u obzir povezivanje Beograda sa Istočnim Sarajevom.

On je napomenuo da grad nema sredstva za izgradnju tunela, ali je važno da se čuje šta je potreba grada.

Koroman je naveo da Skupština grada danas nije usvojila izvještaje o radu Gradske razvojne agencije i Agrarnog fonda, jer se troše velika sredstva za njihov rad, ali to ne znači da će doći do bilo kakvih smjena.

Vršilac dužnosti direktora gradske Radio-televizije Istočno Sarajevo Nataša Bogdanović Trifković rekla je da je Skupština danas usvojila izvještaj o radu i finansijskom poslovanju ove medijske kuće za 2021. godinu i Plan poslovanja za ovu godinu.

Ona je dodala da je cilj Radio-televizije Istočno Sarajevo, koja pokriva grad i šest opština u njegovom sastavu, da se razvija i regionalno, jer smatraju da treba medijski više pokriti istočni dio Republike Srpske.

Ona je naglasila da ova medijska kuća ima veliku podršku grada i opština u njegovom sastavu, kao i Vlade Republike Srpske.

Direktor Gradske razvojne agencije Mladenka Pandurević mišljenja je da Skupština grada danas nije usvojila izvještaj o radu ove agencije za prošlu godinu, jer je ona član SDS-a.

Ona je naglasila da je Agencija po kvalitetu rada na drugom mjestu od 14 razvojnih agencija u Republici Srpskoj i da je, kako kaže, sve radila u saglasnosti sa gradonačelnikom.

Odbornik SDS-a Marko Sikima rekao je da su odbornici ove stranke bili uzdržani kod izjašnjavanja o izvještaju o radu gradonačelnika, jer se u izvještaju pominju projekti koji, kako kaže, nisu realni i ostvarivi.

Sikima je naveo da su glasali protiv izvještaja o radu preduzeća Direktne investicije grada Istočno Sarajevo koje je vlasnik 51 odsto preduzeća “Mofas”, jer, kako kaže, ovo preduzeće nema mogućnosti da pokrene proizvodnju u “Mofasu”.

Odbornici su danas usvojili izvještaj o radu za prošlu i plan rada za ovu godinu Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo i Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Filter 2019