Thu. May 19, 2022
ћирилица /latinica

Ko je uhapšeni Aleksandar Miljatović, osumnjičeni za ubistvo Radenka Bašića

Izvor: Glas Srpske

Aleksandar Miljatović uhapšen je u okviru istrage ubistva načelnika kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića, nezvanično je potvrđeno “Glasu Srpske”

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević potvrdio je “Glasu Srpske” da je uhapšeni direktni izvršilac ubistva Bašića.

Miljatović je osuđivan i 2008. godine. U banjalučkom Okružniom sudu je dobio 16 godina robije zbog ubistva Saše Ilića Španca (31) koje se desilo 30. avgusta 2007. godine na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci.

Miljatović, koji je do ubistva Ilića bio neosuđivan, u potpunosti je priznao da je 30. avgusta 2007. godine u kasnim večernjim satima, na parkingu Kliničkog centra, ubio Ilića hicima iz automatske puške.

Za ovo ubistvo kao saučesnica bila je optužena i Jelena Tegel, ali je Miljatović preuzeo svu krivicu za zločin u pokušaju da izvuče od odgovornosti svoju djevojku. Prema optužnici u ovom slučaju  Tegelova je namamila žrtvu Ilića kojeg je pozvala telefonom i ugovorila “sastanak”, Miljatović ga je čekao u zasjedi, a kada se Ilić dovezao na dogovoreno mjesto, Tegelova ga je mobilnim telefonom pozvala da izađe iz auta i prošeta do nje.

Tada se iza Ilića pojavio Miljatović i pogodio ga s tri hica u leđa. Miljatović je zatim prišao Iliću kojeg je “ovjerio” tako što je iz neposredne blizine ispalio još jedan metak Iliću direktno u potiljak. Nakon toga su Miljatović i Tegelova beživotno tijelo ubacili u gepek Ilićevog BMW-a  i odvezli se prema naselju Bočac, gdje su sa litice bacili leš u kanjon rijeke Vrbas, a zatim se odvezli kući. Miljatović je tužiocima potvrdio da mu je Tegelova prije ubistva, u nekoliko navrata pokazivala i poruke koje je razmjenjivala i sa drugim momcima, ne samo sa Špancem, sa izvjesnim Mladenom – koji je u njenom mobilnom imao dodatak “alfa romeo”, zatim Ćosićem i Zrilićem.

Kako saznaje “Glas Srpske” drugu uhapšenu osobu terete da je pomagao Miljatoviću u pripremi zločina i da je vozio automobil sa kojim su se dovezli i pobjegli sa lica mjesta.

Filter 2019