Mon. May 16, 2022
ћирилица /latinica

Izvještaj protiv Šešlije i Savića zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

Izvor: RTRS

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijela je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv direktora Bolnice “Srbija” Nebojše Šešlije i direktora Krajina grupe Đorđa Savića, zbog sumnje da su zloputrijebili službeni položaj ili ovlaštenja.

Sumnjiče se da su iskoristili položaj i dogovorili cijenu medicinskog uređaja za Bolnicu “Srbija” u Istočnom Sarajevu, prije samog postupka javne nabavke, te tako nanijeli štetu bolnici u iznosu od 55.232KM.

Prije dvije godine ta bolnica kupila je od “Krajina grupe” aparat za dijagnostikovanje perifernih, arterijskih bolesti za 58.500 KM koje su bile donacija JP “Putevi Republike Srpske”, mediji su pisali da je taj aparat “Krajina grupa” kupila za 3.226 KM.

U izjavi za RTRS Nebojša Šešlija kaže da je sve radio u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

– Procedura u vezi nabavke ovog aparata urađena je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, smatram da nije bilo povrede ovog zakona i u slučaju da dođe do sudskog epiloga smatram da će se na sudu dokazati ispravnost mojih navoda a pozivam sve institucije da rade u skladu sa svojim nalozima – izjavio je Šešlija.

Filter 2019