Sat. May 28, 2022
ћирилица /latinica

Za novi put Gacko-Foča Vlada izdvaja 30 miliona KM

Izvor: FILTER

Vlada Republike Srpke donijela je Odluku o davanju saglasnosti JP „Putevi Republike Srpske“ d.o.o. Banjaluka, za realizaciju investicija „Projektovanje i izgradnja nove dionice puta MI-109 (stara oznaka M-20) Gacko – Foča, dionica Tjentište – Brod na Drini, poddionica od Tjentišta do Kosmana, uključujući most na rijeci Drini“ i „Rehabilitacija magistralnog puta MI-111 (stara oznaka M-18) Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje)“. 

“Izgradnja magistralnog puta MI-109 (stara oznaka M-20) Gacko – Foča, dionica Tjentište – Brod na Drini obuhvata izgradnju nove trase postojećeg magistralnog puta u dužini približno 11 kilometara od Tjentišta do Kosmana uključujući most na rijeci Drini”, navedeno je nakon sjednice Vlade.

Za realizaciju ovog projekta do sada je urađen Generalni projekat, a procijenjena vrijednost investicije iznosi oko 30 miliona KM.

Planirana poddionica se odvaja od postojeće trase magistralnog puta na mjestu gdje se Sutjeska uliva u Drinu (Kosman) i nastavlja da prati kanjon Sutjeske do Tjentišta.

Druga investicija obuhvata rehabilitaciju magistralnog puta MI-111 (stara oznaka M-18) Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje)“, u dužini od oko 20 kilometara. Procijenjena vrijednost investicije iznosi oko 10 miliona KM.

“Polazeći od činjenice da realizacija predmetnih projekata ima za cilj razvoj i unapređenje saobraćajne infrastrukture, te brže i bezbjednije odvijanje saobraćaja, kao i povezivanje Republike Srpske sa susjednim državama, na današnjoj sjednici Vlade Republike Srpske usvojena je odluka kojom se zadužuje Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ da realizuje pomenute projekte”, saopšteno je iz Vlade.

Sredstva neophodna za finansiranje predmetnih investicija, obezbijediće se na način da se iz budžeta Republike Srpske doznače sredstva u ukupnom iznosu od 40.000.000,00 KM.

Pomenute investicije realizovaće se u periodu od dvije godine od dana zaključivanja ugovora o realizaciji.

Filter 2019