Mon. May 16, 2022
ћирилица /latinica

Završena obdukcija tijela ubijenog Radenka Bašića

Izvor: Glas Srpske

Obdukcijom tijela Radenka Bašića utvrđeno je da je preminuo usljed razorenja mozga, a pogođen je jednim hicem u potiljak, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema tim informacijama nisu pronađene druge povrede ubijenom načelniku Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor.

Izvor blizak istrazi je potvrdio da je Bašić pogođen s leđa i da se navjerovatnije radi o hicu ispaljenom iz pištolja kalibra 7.65 milimetara.

– Žrtva je preminula na licu mjesta i nije mu bilo spasa. Ne može se govoriti s koje je udaljenosti pogođen – rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Bašić je usmrćen juče  u 6.53 časova u pješačkoj zoni u prijedorskom naselju Pećani, nedaleko od zgrade u kojoj je živio. Prema nezvaničnim informacijama ubica je  Bašića  navjerovatnije čekao na pješačkoj stazi te mu prišao s leđa i pucao u glavu.

Mjesto ubistva se nalazi na livadi neposredno kod manjeg mosta preko jednog kanala koji prolazi između nekoliko zgrada u blizini Osnovne škole „Dositej Obradović“ u naselju Pećani. Izvor blizak istrazi je kazao da je ubica nakon zločina pobjegao kroz naselje Pećani u pravcu takozvanih boračkih zgrada u Prijedoru i zgrade gdje je živio Bašić.

Mještani naselja Pećani su, navodno, neposredno nakon ubistva vidjeli čovjeka u crnoj jakni s kapuljačom kako bježi.

Tokom istrage ovog slučaja privedeno je više osoba radi provjeravanja alibija i drugih informacija bitnih za pronlazak izvršioca ubistva.

Za danas je najavljena i konferencija za novinare u Policijskoj upravi Prijedor na kojoj će biti saopštene informacije o dosadašnjoj istrazi.

Filter 2019