Mon. May 16, 2022
ћирилица /latinica

Dodik: Ukidanje PDV-a na životne namirnice koštalo bi budžet RS 111 miliona KM

Izvor: Nezavisne novine, foto: Dražan Pozderović

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, rekao je da će prijedlog te partije i Vlade Republike Srpske biti da se na hranu, mlijeko i ostale životne namirnice ukine stopa PDV, što bi po računici budžet Srpske koštalo 111 miliona KM.

“To bi trajalo do kraja godine”, rekao je Dodik dodajući da je SNSD za ukidanje akciza na naftu i naftne derivate ali na mjesečnom nivou.

Po osnovu ukidanja akciza budžet bi po mjesečnom nivou gubio 17, 6 miliona KM.

“Važno je da se o tome izjasni Narodna skupština Republike Srpske i biće usvojeni zaključci koji će biti obavezni za sve”, rekao je Dodik dodajući da nije bilo potrebe juče sazivati sjednicu Doma naroda Parlamenta BiH.

On je podsjetio na zaključak NS RS koji kaže da su svi obavezni dostavljati informacije i materijale NS RS.

Kako je rekao mjere koje su predložili značajno će uticati na kućne budžete, istovremeno ističući da će biti potrebno vrijeme da se ukine stopa PDV.

“Mislim da nulta stopa na lijekove sve tipove brašna, mlijeko, so, šećer, sadni materijal, ulje, hrana za bebe da će to značajno uticati na životni standard porodica i pojedinaca”, rekao je Dodik.

On je rekao da će se zbog ovih mjera kada se uvedu morati raditi rebalans budžeta jer se radi o značajnom gubitku prihoda, prenose Nezavisne.

Filter 2019