Mon. May 16, 2022
ћирилица /latinica

Građanima Istočnog Sarajeva predstavljena oprema MUP-a Republike Srpske

Izvor: SRNA

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske nastoji da, u skladu sa svojim mogućnostima, prati trendove razvoja policijskih agencija u okruženju i svijetu, izjavio je danas direktor policije Srpske Siniša Kostrešević tokom taktičko-tehničkog zbora u Istočnom Sarajevu.

Na taktičko-tehničkom zboru, organizovanog povodom obilježavanja Dana policije i 30 godina MUP-a, građanima su prikazana sredstva, oprema i naoružanje policijskih službenika MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, redovne i saobraćajne policije.

Kostrešević je novinarima rekao da mu je čast što su u prilici da građanima Istočnog Sarajeva predstave opremu sa kojom policijske snage raspolažu, kao i ostvareni napredak posljednjih 30 godina u taktičkom i tehničkom smislu.

“Vlada Republike Srpske izdvojila je značajna sredstva za opremanje policije, a nadamo se da će biti još dodatnih opremanja. Ovo je jedan u nizu aktivnosti koje preduzimamo oko obilježavanja jubileja 30 godina policije i ovakve aktivnosti ćemo organizovati i u drugim gradovima”, poručio je Kostrešević.

Načelnik policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac naglasio je da je na području koje pokriva ova uprava stanje bezbjednosti zadovoljavajuće, te da će u narednom periodu biti uložen trud kako bi ono bilo još bolje.

Jovan Katić, načelnik opštine Istočnmo Novo Sarajevo rekao je da su na današnjem zboru imali priliku da se uvjere da je policija Srpske sposobna da sačuva bezbjednost građana Istočnog Sarajeva, ali i Republike Srpske u cjelini.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović podsjetio je da su pripadnici MUP-a Srpske imali ogromnu ulogu u stvaranju i odbrani Republike Srpske.

Predsjedik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman uvjeren je da je Policija Republike Srpske u ovom turbulentnom vremenu za čitav svijet, spremna i sposobna da zaštiti mir i bezbjednost svojih građana.

Načelnik Policijskog orkestra Jelena Atlagić rekla je da ovaj orkestar povodom Dana policije tradicionalno nastupa u Banjaluci, ali da je ove godine odučeno da svojim nastupom počaste i ostale gradove u Srpskoj u kojima bude organizovan taktičko-tehnički zbor.

“Osim rodoljubivih pjesama koje se trudimo da sviramo svaki put, danas smo se predstavili i sa marševima, i srpskim koračnicama. Izvodimo i filmsku i starogradsku muziku. Svaki put repertoar je raznovrsan”, navela je Atlagićeva.

Filter 2019