Wed. May 25, 2022
ћирилица /latinica

Vladimir Kecmanović i Dejan Stojiljković u Istočnom Sarajevu

Izvor: FILTER

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje Književni susret sa piscima Dejanom Stojiljkovićem i Vladimirom Kecmanovićem.

Književni susret održaće se u četvrtak, 7. aprila, od 19.00 časova u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

Kecmanović i Stojiljković zajedno su napisali trilogiju “Nemanjići” i “Kainov ožiljak” i autori su brojnih scenarija za televizijske serije koje su snimljene proteklih godina.

Dejan Stojiljković, prozni i dramski pisac, filmski i strip scenarista, jedan je od najčitanijih savremenih srpskih pisaca. Za svoj prozni rad dobio je Andrićevu nagradu i nagradu “Miloš Crnjanski”. Roman “Konstantinovo raskršće” bio je najčitanija knjiga u javnim bibliotekama u Srbiji u 2010. Proza mu je prevođena na ruski, engleski, grčki, slovački, makedonski, slovenački, italijanski, kineski i francuski.

Vladimir Kecmanović, pisac, kolumnista, scenarista i glavni i odgoborni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS-a, dobitnik je stipencije Fondacije “Borislav Pekić” i nagrada “Branko Ćopić”, “Meša Selimović”, “Hit libris”, “Vitez srpske književnosti”, “Pečat vremena”, “Pero Despota Stefana”, kao i Andrićeve nagrade za priču “Ratne igre” iz zbirke “Kao u sobi sa ogledalima”. Njegove knjige prevedene su na engleski, francuski, njemački, ukrajinski, mađarski i rumunski jezik. Neka od proznih ostvarenja doživjela su više filmskih, pozorišnih i dramskih adaptacija.

Filter 2019