Mon. May 16, 2022
ћирилица /latinica

Aktivno više požara u Hercegovini, vatrogasci imali desetine intervencija širom Srpske

Izvor: Srna

U Sarajevsko-romanijskoj i gornjodrinskoj regiji u protekla 24 časa vatrogasci su ugasili ukupno 15 požara, od kojih jedan šumski na području opštine Foča, podaci su Područnog odjeljenja civilne zaštite Sokolac.

Pripadnici Vatogasnog odjeljenja Sokolac juče su ugasili četiri požara, u kojima je uglavnom gorjela suva trava u naseljima Majdani i Brezjak, te selima Kula i Bjelosavljevići.

Prema podacima Centra za obavještavanje Područnog odjeljenja civilne zaštite Sokolac, na području Pala vatrogasci su intervenisali četiri puta, u Istočnom Novom Sarajevu i Foče po dva i po jednom na području Rogatice, Višegrada i Čajniča.

Šumski požari u selu Patkovina i Gornja Brda, u opštini Foča, ugašeni su juče.

Vatrogasci su juče imali dvije intervencije i na području opštine Istočno Novo Sarajevo i po jednu u Rogatici, Višegradu i Čajniču.

Na području Trebinja, Gacka, Nevesinja i Bileće aktivno je više požara koji ne prijete imovini, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

Na području Trebinja aktivan je samo požar kod Bogojević Sela na Zupcima, a u toku jučerašnjeg dana ugašena su i četiri manja požara kod sela Bravenik, Podstraševica, Tuli i u blizini Trebinja na Studencu.

Potrošači koji se napajaju preko trafostanice “Luč dva” zbog radova neće imati struju od deset do 12 časova.

Na području Gacka od kuća je odbijen požar kod sela Dramešina, gdje gore nisko rastinje i šuma. Požar na liniji Slivlja-Police gase vatrogasci i ne prijeti imovini.

Na području Nevesinja požar šume i niskog rastinja kod sela Rogače je aktivan i ne prijeti imovini. Jedan krak ovog požara kreće se prema selu Lukavac, a drugi prema selu Sato.

Požar kod sela Jarčište aktivan je i odbijen od kuća, a šumski požar na liniji Grebak-Zmijanci-Bukvica gori na površini od oko 30 dunuma.

Veliki požar kod sela Biograd zahvatio je oko 1.500 dunuma. U ovom požaru je oštećena i jedna napuštena kuća, dok je požar šume kod Donjih Brežina ugašen.

Kod sela Sopilja reaktivirao se požar šume i niskog rastinja na velikoj površini.

Filter 2019