Tue. May 24, 2022
ћирилица /latinica

Ćosić: Jovičić će ostati upamćen kao svjedok istorije i stradanja srpskog naroda

Izvor: FILTER

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić uputio je telegram saučešća porodici Slavka Jovičića, nekadašnjeg zatočenika u logoru „Silos“ i bivšeg poslanika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, istakavši da će Jovičić ostati upamćen kao svjedok istorije i stradanja srpskog naroda.

„Slavko Jovičić ostaće upamćen kao svjedok istorije i stradanja našeg naroda u sarajevskim kazamatima devedesetih godina prošlog vijeka, ali i čovjek neizmjerne energije, koji je i pored strahota koje je preživio uspio da sačuva vedar duh i prijateljski odnos prema ljudima“, naveo je Ćosić.

Ćosić je istakao da smrt Slavka Jovičića predstavlja gubitak, ne samo za njegovu porodicu, nego i za prijatelje, sve ljude koji su ga poznavali i cijelu zajednicu.

„Iskreno saosjećajući u vašem bolu, u ime Gradske uprave Istočno Sarajevo i svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća. Nadam se da će zločince i Slavkove mučitelje iz zloglasnog „Silosa“ stići zaslužena kazna, a da će Slavujeva napaćena duša bar na onom svijetu pronaći mir i spokoj“, napisao je Ćosić u telegramu saučešća, saopšteno je iz Gradske uprave.

Filter 2019