Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /latinica

Još aktivnija podrška Grada džudo klubu “Famos”

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić ugostio je danas predstavnike Džudo kluba “Famos” iz Istočnog Sarajeva, najtrofejnijeg i najboljeg džudo kluba u Republici Srpskoj.
Ćosić je novinarima nakon susreta rekao da mu je čast što je imao priliku da ugosti rukovodstvo i članove kluba koji je već treći put za redom u svim kategorijama najbolji u Republici Srpskoj, a najbolje rezultate u Srpskoj ostvaruje od 2004. godine.

“Riječ je o klubu koji okuplja gotovo 100 takmičara svih uzrasta i postiže najbolje rezultate. Posebno me fasciniralo to što imaju od 10 do 12 treninga sedmično u svim kategorijama, što govori o ozbiljnosti pristupa rukovodstva kluba svom poslu. Upravo nas to dovodi u obavezu da ih Gradska uprava, kao prijatelj najboljih, promoviše i podržava“, naglasio je Ćosić.

Ćosić je dodao da je na današnjem sastanku dogovorena još aktivnija podrška Gradske uprave Istočno Sarajevo Džudo klubu “Famos”, kako bi takmičari ostvarili još bolje rezultate.

On je članovima Kluba poželio nabolje moguće rezultate, uz što manje povreda.

Predsjednik Džudo kluba “Famos” Siniša Lubura zahvalio je gradonačelniku za dosadašnju podršku, kao i za sve što će Gradska uprava učiniti u budućnosti, pošto djeca u ovom klubu samo uz podršku lokalnih i republičkih institucija mogu nastaviti ovim tempom i napraviti još bolje rezultate, i to ne samo na lokalnom novou, već i na evropskom, a možda i na svjetskom.

Trener ovog kluba Željko Šiljegović ukazao je da je od “Famosa” u BiH samo uspješnija sarajevska “Bosna”.

“Ako uzmemo u obzir da je to klub sa pedesetogodišnjom tradicijom i velikim budžetom, koji u svojim redovima ima 90 odsto kupljenih takmičara iz svih dijelova BiH, možemo biti zadovoljni. Bez te njihove prednosti, mi bismo bili ubjedljivo najuspješniji klub u zemlji”, ukazao je Šiljegović.

On je podsjetio da je Džudo klub “Famos” osvojio 86 balkanskih medalja, te da u svojim redovima ima prvake Balkana u svim kategorijama, kao i medalju sa Studentskog prvenstva evrope.

“Samo u posljednje tri godine imali smo sedam medalja sa evropskih kupova u seniorskoj, juniorskoj u kadetskoj konkurenciji. S obzirom da su nas u protekloj godini napustili Vuk Elez i Igor Vračar, koji su sada reprezentativci Srbije, mi smo pokazali da i bez njih možemo da budemo najbolji”, rekao je Šiljegović.

Džudo klub “Famos” je više puta bio najuspješniji džudo klub u Republici Srpskoj, a nekoliko puta je proglašen najboljim sportskim kolektivom opštine Istočna Ilidža i grada Istočno Sarajevo.

Filter 2019