Sat. May 28, 2022
ћирилица /latinica

Jovani Lilić prvo mjesto za najljepšu pjesmu o Republici Srpskoj

Izvor: Srna

Učenica šestog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Vlasenice Jovana Lilić pobjednik je literarnog konkursa koji je brčansko SPKD “Prosvjeta” raspisalo povodom 30 godina od obnove rada ovog društva i 30. rođendana Republike Srpske.

Pjesma “Otadžbina je njiva na kojoj se neprestano sije i žanje” izabrana je kao najbolja među 47 radova učenika osnovnih škola iz Republike Srpske koji su pisali o jednoj od tri zadate teme: “I blato je dio rodne grude”, “Rastemo u slobodi” i “Otadžbina je njiva na kojoj se neprestano sije i žanje”.

Lilićeva je u nagrađenoj pjesmi predstavila Republiku Srpsku kao jedinu otadžbinu koju svi trebaju da vole.

Ona je novinarima izjavila da joj je ovo prva nagrada koju dobija za svoje stihove.

– Od malena mnogo čitam i pišem. Pisanje je velika obaveza jer treba naći inspiraciju, ali ja sam upornošću razvijala talenat i moji stihovi dolaze iz srca i duše – navela je nagrađena učenica.

Jovana je član novinarske sekcije, a svoj talenat iskazala je i kroz učešće u projektu “Mala škola novinarstva”, koji je posvećen medijskom opismenjavanju školaraca.

Ona je zahvalila učiteljici Vesni Đurić, koja je na početku školovanja prepoznala njen talenat, ali i razrednim starješini Jovanki Drakulić, koja njene radove redovno šalje na konkurse, te drugarima koji su joj velika podrška.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić” Danka Milić Kezunović izjavila je novinarima da je ponosna na nagrađenu učenicu, ali i da u školi imaju mnogo talentovane djece koja su, osim po literarnim, poznata i po likovnim i sportskim uspjesima.

Ona je navela da u školi djeluje tim za talentovanu djecu koji ih pravilno usmjerava ka njihovim talentima i vještinama.

– Tim koji predvodi nastavnica engleskog jezika Danijela Mekić ulaže mnogo napora da djecu navede da pokažu svoj talenat – rekla je Kezunovićeva.

Vlasenička OŠ “Vuk Karadžić” je jedina u istočnom dijelu Republike Srpske dobila oznaku “I-tvining” škole jer su u praksi pokazali da su spremni da mladima približe evropsko obrazovanje.

I-tvining” je obrazovni portal koji razmjenjuje praksu učenika i nastavnika širom Evrope.

Filter 2019