Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /latinica

U Srpskoj 67 novozaraženih, preminulo sedam osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 287 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 67 osoba.

Radi se o 32 muškarca i 35 žena od kojih je devet mlađe, 39 srednje i 19 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 18 osoba je iz Banjaluke, osam iz Trebinja, sedam iz Bijeljine, po tri osobe su iz Doboja i Mrkonjić Grada, po dvije iz Bileće, Zvornika, Kozarske Dubice, Modriče, Prijedora, Sokoca i Šipova i po jedna osoba je iz Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoša, Laktaša, Novog Goražda, Osmaka, Pala, Ribnika, Rudog, Srpca, Teslića, Ugljevika, Foče i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškarca i četiri žene starije životne dobi, od kojih su po dvije osobe iz Doboja i Zvornika i po jedna osoba iz Dervente, Laktaša i Stanara.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 111.173 slučaja virusa korona, a preminula je ukupno 6.261 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 414.002 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 245, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 111, a u ostalim bolnicama 134. Na respiratoru su 34 osobe, 23 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 11 u ostalim bolnicama.

Filter 2019