Sat. May 28, 2022
ћирилица /latinica

Tunel istorijski projekat za Istočno Sarajevo

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i predstavnici kineske kompanije “Sinhidro” potpisali su danas memorandum o saradnji na realizaciji budućeg tunelskog povezivanja opština u sastavu grada, saopšteno je iz Gradske službe za informisanje.

Riječ je o memorandumu koji podrazumijeva nastavak saradnje na realizaciji projekta tunelskog povezivanja Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže s Palama, što bi u potpunosti saobraćajno uvezalo grad Istočno Sarajevo.

“Memorandum nas obavezuje da kao Gradska uprava finansiramo izradu predstudije izvodljivosti za ovaj projekat, za šta smo već našli partnere u okviru Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Instituta za saobraćaj”, rekao je gradonačelnik. Dodao je da će sve procedure u vezi sa obavljanjem ovog posla biti završene u narednim danima.

Ćosić je naglasio da su se kineski partneri obavezali da će izraditi studiju izvodljivosti za ovaj projekat, nakon izrade predstudije koja bi trebalo da bude završena u periodu od dva mjeseca.

“Ukoliko se predstudijom i studijom pokažu finansijska, odnosno, investiciona opravdanost, sigurni smo da ćemo naći model za realizaciju ovog izuzetno značajnog projekta”, rekao je Ćosić. Naglasio je da je riječ o istorijskom projektu za Istočno Sarajevo.

Filter 2019