Fri. May 27, 2022
ћирилица /latinica

Sokolac: Uručeni ključevi za 64 stana

Izvor: Srna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica uručili su ključeve za 64 stana u dva objekta na Sokocu za lica koja su korisnici alternativnih vidova smještaja u ovoj lokalnoj zajednici.

Obraćajući se budućim stanarima, Dodik je ocijenio da je ovo veliki uspjeh cijele Republike Srpske.

“Mogu misliti kroz šta ste prošli, ali evo dočekali ste. Republika Srpska je uvijek uz svoj narod”, rekao je Dodik.

Dodik je najavio da će u opštini Sokolac biti izgrađeno još 50 stanova.

Ukupna vrijednost radova je veća od 4.000.000 KM. Zahvaljujući donaciji međunarodnih organizacija stanovi su opremljeni osnovnim namještajem i kućinim aparatima.

Izgradnja ova dva objekta finansirana je iz kreditnih sredstava Razvojne banke Savjeta Evrope, ukupne vrijednosti veće od 2,4 miliona KM.

Bjelica je naglasio da je realizacija ovog projekta na Sokocu trajala skoro deset godina.

On je zahvalio resornom ministarstvu i Vladi Srspke, resornom ministarstvu u Savjetu ministara, te vršiocu dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davoru Čordašu za podršku u realizaciji ovog projekta.

Svečanom činu podjele ključeva na Sokocu prisustvovali su ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, te predstavnici političkog i privrednog života opštine Sokolac.

Filter 2019