Sun. May 22, 2022
ћирилица /latinica

Simić: Za Rusiju rat nije opcija

Izvor: RTRS

Predstavnici Ruske Federacije su bezbroj puta ponovili da rat nije opcija. Samo ukoliko ukrajinska strana izvrši agresiju na ove oblasti, biće prinuđeni da zaštite svoje građane, istakao je za RTRS novinar Danijel Simić. On se trenutno nalazi u Rostovskoj oblasti, koja graniči sa Donjeckom Republikom.

– Imam informacije da su lokalne policijske snage Donjecke Republike dobile naređenje da zaduže automatsko naoružanje, prije svega da se kroz val izbjeglica ne bi provukle neke terorističke diverzantske jedinice i vršile diverzije po Rostovskoj oblasti – naglasio je Simić.

On je dodao da je tokom cijelog dana na prostoru predgrađa Donjecka dolazilo do artiljerijskih napada na položaje Armije Donjecke narodne republike.

– Danas u toku dana došlo je do napada dronom samoubicom na automobil komandanta milicije. Poslije toga predsjednik Donjecke Republike je izdao naređenje da se stanovništvo evakuiše, a tu se misli na civilno stanovništvo, žene, djecu i starce. Pritom je i predsjednik Rusije, Vladimir Putin naredio da Rostovska oblast sve pripremi za primanje izbjeglica koje se evakuišu iz zone borbenih dejstava, i da im se pruži jednokratna pomoć od 10.000 rublji po čovjeku – dodao je Simić.

Filter 2019