Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /latinica

Preko Romanije zabranjen saobraćaj za šlepere

Izvor: FILTER

Na magistralnom putu Sarajevo-Rogatica, dionica Ljubogošta-Podromanija, preko Romanije, zbog sniježnih padavina, saobraćaj se odvija otežano, dok je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere saobraćaj obustavljen.

Iz AMS RS saopšteno je da je zbog sniježnih padavina usporen saobraćaj na putnim pravcima u višim predjelima i preko planinskih prevoja.

“Izdvajamo putne pravce Mrkonjić Grada prevoj Mliništa, Šipovo-Novo Selo, S.Toplice-Čađavica, preko Manjače, Kneževo-Turbe, Kotor Varoš-Kneževo i Kotor Varoš-Teslić, preko prevoja prevoja Borje, te na istoku, na putnim pravcima Vlasenica-Han Pijesak, preko prevoja Han Pogled, Trnovo-Foča, prevoj Rogoj i Pale-Jahorina.Napominjemo da su dežurne ekipe preduzeća za puteve na terenu i vrše čišćenje, ali vozačima ipak skrećemmo pažnju na maksimalno opreznu i sporiju vožnju, uz obaveznu upotrebu zimske opreme”, navode iz AMS RS.

U nižim predjelima RS vozi se po mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, učestali su i odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Filter 2019