Wed. Dec 7, 2022
ћирилица /latinica

Postaviti privremenu kružnu saobraćajnicu na Kuli

Izvor: Srna

Forum za bezbjednost građana Istočne Ilidže jednoglasno je usvojio zaključak kojim će se od preduzeća “Putevi Republike Srpske” zatražiti saglasnost za postavljanje privremene kružne saobraćajnice na raskrsnici Kula, odnosno, na spoju ulica Vojvode Radomira Putnika i Ravnogorske.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da bi ova raskrsnica funkcionisala do privođenja krajnjoj namjeni glavnog projekta rute “Seto dva be”, koja povezuje Sarajevo i Foču.

“Trenutno radimo na idejnom rješenju privremenog kružnog toka. Planiramo da ga predstavimo i vidimo da li će efikasnije riješiti bezbjednosne probleme koji se pojavljuju na ovoj raskrsnici. Tu mislim na česte saobraćajne nezgode i ogromne gužve koje su prisutne na ovoj raskrsnici, posebno vikendom”, izjavio je Božović Srni.

Na sjednici je konstatovano da će uskoro u rad biti pušten stacionarni radar u Ulici Kasindolskog bataljona, gdje je ograničenje brzine podignuto sa 40 na 50 kilometara na čas.

Božović je pojasnio da je postavljanje radara na ovoj dionici bilo neohodno zbog velikog broja saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodima.

Kada je riječ o kontroli rada ugostiteljskih objekata, na čije se nepoštovanje radnog vremena građani često žale, konstatovano je da opštinska Komunalna policija nema kapacitete da svakodnevno kontroliše ove objekte, te da će im u tome pomoći pripadnici Stanice policije Istočna Ilidža.

Božović je naveo da će policajci, ukoliko neki od objekata zateknu da radi mimo radnog vremena, dostavljati zapisnike i zabilješke o tome Komunalnoj policiji, koja će adekvatno reagovati.

On je poručio da će pritužbe građana na produžen rad ugostiteljskih objekata na ovaj način biti riješene.

Kada je riječ o opštem stanju bezbjednosti na području opštine Istočna Ilidža, Božović je istakao da je ono zadovoljavajuće zahvaljujući saradnji Opštinske uprave sa Policijskom stanicom i Stanicom za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo.

Filter 2019