Sat. May 28, 2022
ћирилица /latinica

Poledica i ugažen snijeg u višim predjelima

Izvor: FILTER

Iz AMS RS vozačima skreću pažeu na mjestimično zasniježen kolovoz i poledicu u višim predjelima i preko prevoja.

“Izdvajamo Sarajevsko-romanijsku regiju, područje Višegrada, te putne pravce Vlasenica-Han Pijesak (prevoj Han Pogled)  Čemerno –Gacko i Gacko-Kobilja glava,prema Bileći”, navodi se u najnovijem izvještaju o stanju na putevima.

Poledica je zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura moguća i u nižim predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, pored odrona, skreće se pažnju i na povećanu opasnost od ledenica. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja, te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici mag. puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom. Napominjemo da su u toku radovi na sanaciji ovog klizišta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Filter 2019